Yoga-Kilden til Visdom

Yoga er kilden til dig selv og dit eget velvære

Blog

Meditation

Opslået d. 30. november 2017 kl. 4.10

Meditation, eller DHYAN


Der findes mange forskellige meditations teknikker.

kilden til visdoms yogalærer uddannelse, vil du opleve/få indsigt i, hvilket stadie man kan opnå, når den meditative tilstand blomstre.


Men at nå der til, må man først følge nogle simple trin, hvor vi skaber ro i krop, med kropsstabilitet, ro i åndedrættet og en opmærksomhed i sindet/tankernes rum.


Uden kropsstabilitet, vil din meditative tilstand blive afbrudt. Den mindste bevægelse i kroppen er med til at forstyrre og forhindre sindet i at fordybe sig i den indre stilhed. Åndedrættets rytme er en meditativ oplevelse i sig selv, og er et led til at kunne fordybe sig. Der er folk i Indien (bl.a. Swami Satyananda), der bruger åndedrættet over flere dage, til at stilne sindet, og opbygge en opmærksomhed og bevidst følger hver ind og udånding, enten med en tælling, og/eller (med tiden) med et mantra. i minuttet strømmer der rundt regnet 15 ind og udåndninger. Det giver omtrendt de 900 åndedræt på en time og dermed 21.600 over et døgn. Bare det at være 21 ind og udåndinger bevidts, uden at tankerne står mellem dig og opmærksomheden, kan være noget af en udfordring for de fleste.


Men ud af de mange meditations teknikker kommer vi på yogalærer uddannelsen, derfor løbende til at arbejde med følgende:

 

  • 1. Kaya sthairyam – krops stabilitet. 
  • 2. Antar mouna – indre stilhed 
  • 3. Ajapa-jap – Kontinuer flow af bevidsthed og åndedræt – som vil blive beskrevet i små bidder fra det femtende kompendium og frem.
  • 4. Dharana¬ – et flow af meditative objekter, som brugt i yoga nidra. 
  • 5. Tattwa shuddhi – “purification of the elements” – som bl.a. er meditationer baseret på yantra (geometriske forme). 


Selv TRATAKA - at stirre på et objekt - som er en af de første vigtige renselses teknikker der findes, inden for Hatha yogaens system, bliver du præsenteret for, både i min hold undervisnig, som på uddannelsen.
Trataka er først inkluderet senere i Ashtanga yogaens system, da den bruges som en dharana meditation, som et forstadie til Dhyan, den meditative stilhed.


Trataka - i sin mest almindelig anvendte form.

 

Kategorier: Enkelte udklip fra Yoga uddannelsens kompendum

Skriv en kommentar

Hovsa!

Oops, you forgot something.

Hovsa!

De ord du har indtastet, matcher ikke den pågældende tekst. Prøv igen.

0 kommentarer