Yoga-Kilden til Visdom

Yoga er kilden til dig selv og dit eget velvære

Blog

Yoga for de smaa

Opslået d. 5. november 2017 kl. 10.45

Børn og yoga går som hånd i hånd med hinanden.

Yoga stillingerne er baseret på de iagttagelser man gjorde med naturen, helt fra træerne og andre naturfænomener, til dyrenes måder at hvile og bevæge sig på. Kragegang, slangen, skildpadden er blot få af de mange dyrestillinger vi efterligner, når vi dyrker yoga. Mens palmetræet, bølgen, båden til løftestillingen, brændehuggeren og andre lignende stillinger kommer af mennesket handlinger og naturens fænomener.


Der er flere og flere institutioner (helt fra børnehaverne) der også har taget yogaens sjove og legende stillinger til sig.Yoga stillinger udfordre både barnets motorik og dets kognitive udvikling. Det styrker barnets koncentration og sans for balance. Der er yoga øvelser, som skaber fokus og skærper opmærksomheden.


Men for at undervise børn, såvel som voksne, bør man være kvalificeret yoga instruktør, for at vide hvad og hvilke stillinger samt teknikker man ikke underviser i. Både når vi har med folk der har led problemer, for højt blodtryk, knogleskørhed osv. Sarvanga asana (også kendt som både lyset eller skulderstand), bør f.eks. ikke undervises til børn, da skjoldbruskkirtlen langt fra er færdigudviklet hos dem. Meditations teknikker er heller ikke noget man introducere til børn. De meditative teknikker der er, introduceres først fra en senere alder. Og at forstå hvor den fine forskel ligger, fra at meditere, til at skabe fokus og arbejde med individets opmærksomhed, bør også være noget en hver underviser har erfaring med.


Yoga er desværre ikke noget vi i dag bør være kvalificeret i. Vi kan nærmest trække vores uddannelse i en automat, og undervise.

Kilden til visdoms Yogalærer uddannelse, lægger stor vægt på, at skabe kendskab og erfaring, inden for yogaens mange aspekter, også når det gælder undervisning med børn. Yoga er sjovt, også selvom at der er fordybelse og ro i teknikkerne.


Hariom tat-sat

Kategorier: Enkelte udklip fra Yoga uddannelsens kompendum

Skriv en kommentar

Hovsa!

Oops, you forgot something.

Hovsa!

De ord du har indtastet, matcher ikke den pågældende tekst. Prøv igen.

0 kommentarer